Wildstoof met rode kool
Onstuimige herfstdagen zijn het ideale moment om de keuken in te duiken voor een heerlijke wildstoof. Want zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan een wildstoof, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees.
Bereidingswijze
- Snijd 1 ui, knoflook, peen en bleekselderij in stukjes. Smelt 50 gram boter in een braadpan met dikke bodem. Bak hierin de ui, peen, bleekselderij en knoflook 3 minuten.
- Schep het vlees erdoor en bak in 3 minuten rondom bruin.
- Voeg de rode wijn, water en het bouillonblokje toe.
- Verkruimel de ontbijtkoek en voeg het samen met de verse kruiden toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar. Neem de laatste 30 minuten het deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
- Ondertussen maak je de rodekool klaar.
- Smelt de overige 20 gram boter in een pan. Neem een rode kool en verwijder de buitenbladeren. Snijd de kool in vieren en daarna in kleine, fijne reepjes.
- Neem de andere fijngesneden ui, en bak dit samen met de rode kool in de gesmolten boter.
- Voeg 4 schepjes suiker, een laurierblaadje en naar smaak zout en peper toe bij de rode kool.
- Giet bij de rode kool vloeibare honing, water en een scheut balsamico azijn.
- Doe de deksel op de pan en laat het 40 minuten stoven.
- Serveer de wildstoof met de rodekool.
Tip: Lekker met aardappelpuree