Risotto met pompoen en geitenkaas
De pompoen, een heerlijke groente die in dit recept wordt gebruikt in de risotto, gecombineerd met de heerlijke zachte smaak van geitenkaas. Om de maximale smaak uit de pompoen te halen bereid je de pompoen eerst in de oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de schil van de pompoen en verwijder vervolgens alle draden en zaden. Snijd de pompoen in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Snijd ook de knoflook en ui in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas, verwarm de bouillon en hak de verse peterselie in kleine stukjes.
- Doe de pompoen in een ovenschaal samen met wat olijfolie, zeezout en vers gemalen peper. Zet de schaal met pompoen in de oven voor 40 minuten. Als de pompoen nog 10 minuten in de oven moet, begin je met de risotto.
- Verwarm 25 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter gloeiend heet is, doe je de ui en de knoflook in de pan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten aan. Doe dan ook de risotto in de pan. Bak de risotto mee, vervolgens blus je het geheel af met de witte wijn.
- Wanneer de risotto de wijn heeft opgenomen, voeg je de bouillon toe. Blijf roeren totdat de risotto gaar is.
- Haal de pompoen uit de oven en pureer deze tot een mooie gladde substantie. Roer de gepureerde pompoen door de risotto, samen met de Parmezaanse kaas, de laatste 5 gram boter en nog wat vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Serveer de pompoen risotto met de geitenkaas bovenop en maak het af met wat verse peterselie en rucola. Buon appetito!