Groentelasagne
Deze groentelasagne heb je in een handomdraai gemaakt en is super lekker van smaak. Verdubbel ook eens het recept, zodat je er de volgende dag nog een keer van kunt eten (of je vriest een portie in). Eventueel kun je nog wat vegetarisch gehakt toevoegen aan dit recept.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika, courgette en prei in stukjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg na een paar minuten de gesneden groente toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de tomatensaus nog minimaal 10 minuten koken.
- Schep wat van de tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Daarna verdeel je wat lasagnebladen er overheen. Vervolgens weer een laagje saus en ga zo door tot de saus op is.
- Eindig met een laagje saus. Verdeel hier de plakjes mozzarella overheen. Als laatste strooi je wat geraspte kaas over de lasagne.
- Zet de groentelasagne voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Garneer de groentelasagne met wat verse blaadjes basilicum.