Braadkip met rozemarijn en knoflook
Dit gerecht is heel goed voor te bereiden, even wegzetten in de koelkast of op een andere koele plek. En 1,5 uur voor je gaat eten schuif je het in de oven. Dus als je gasten gearriveerd zijn heb je er geen omkijken meer naar en kun je gezellig aanschuiven met een mooi glas wijn.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Als je een heteluchtoven hebt kun je deze op 190°C voorverwarmen.
- Was de kip van binnen en van buiten met water. Doe de kip in een ovenschotel en dep de kip zo droog mogelijk met keukenpapier. Hoe droger hoe beter de kip zal braden. Als de kip te vochtig is wordt de kip meer gestoomd dan gebraden.
- Besprenkel de kip van binnen en van buiten met de citroen, knoflook, rozemarijn en zout en peper.
- Leg beide kippen met het borststuk naar beneden naast elkaar in een ovenschaal, leg hierop blokjes roomboter.
- Zet de kip in de oven en laat de kip 50 tot 60 minuten braden. Draai de kip af en toe om en besprenkel hem met het braadvocht.
- Haal de kip uit de oven, laat 10 minuten rusten. Snijd de kip tweeën en verdeel over 4 borden.
Tip: Dit gerecht is lekker met geroosterde groentes en gebakken aardappeltjes.