Kalkoen met een vulling van appel en cranberry
Kalkoen is heel geschikt voor diners waarbij er veel personen aan tafel zitten. Niet zo gek dus, dat het vaak tafel staat tijdens Kerst. Deze kalkoen heeft een lekkere frisse vulling en is dus geschikt voor elke dag!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de kalkoenborstfilet open, zodat hij kan worden gevuld en opgebonden tot rollade.
- Snijd de ham, appel en sjalotjes in kleine stukjes.
- Verhit 25 gram boter in een grote pan en bak de sjalotjes met de appel, cranberry’s en ham in ca. 5 minuten glazig.
- Haal van het vuur en roer de tijm en broodkruim erdoor. Breng op smaak met peper en zout en roer het ei door de vulling.
- Leg de opengesneden kalkoenfilet op een snijplank en bestrooi met peper en zout. Schep de vulling in het midden van de kalkoen, rol op en leg met de opening naar beneden.
- Gaar de rollade in ca. 1 uur, laat 10 minuten rusten en snijd de kalkoen in plakken.
Tip: Lekker om te serveren met aardappelpuree en gestoomde wortels.