Klassiek Italiaanse tiramisu
Tiramisu stroomt niet alleen door het bloed van de Italianen. Ook in Nederland staat dit klassieke Italiaanse dessert vaak op tafel. Italianen zijn nogal van de tradities en zeker als het om authentieke recepten gaat. Maak nu deze overheerlijke Italiaanse tiramisu.
Bereidingswijze
- Maak de lange vingers. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot een stijve massa.
- Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
- Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de bloem en custardbloem erboven.
- Roer het goed door en schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond.
- Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi de lange vingers met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
- Maak nu de tiramisu
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot een stijve massa.
- Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
- Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit er voorzichtig doorheen.
- Meng de likeur met de koffie. Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.
- Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover. Strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
- Bestuif voor het serveren de tiramisu met cacaopoeder.