Bessen kwarktaart met een Cantuccini-bodem
Een zelfgemaakte kwarktaart is een ideale manier om je gasten te verrassen! Een frisse taart met een Italiaanse touch door een overheerlijke bodem van Cantuccini koekjes.
Bereidingswijze
- Laat in een kom met koud water de gelatine ca. 5 minuten weken
- Smelt de boter en maal de cantuccini koekjes fijn in en keukenmachine.
- Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels.
- Verdeel het cantuccini mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Pers de citroen uit en voeg het sap met een klein beetje water in een steelpan en breng tegen de kook aan.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat dit al roerend oplossen.
- Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom.
- Voeg het gelatinemengsel toe en roer het goed door.
- Schenk het mengsel in de springvorm.
- Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de bessentopping.
- Pureer de aardbeien, frambozen en bessen.
- Doe het gepureerde fruit in een klein pannetje met wat suiker en laat het inkoken.
- Serveer de kwarktaart met de bessentopping en een blaadje munt.